21 tm 25 aug – Keep it cool

You keep it cool! Om je wat extra inspiratie te geven 5 verkoelende drankjes op een rij!

Kokoswater: ‘de sportdrank van de natuur’ – Perfect om mee af te koelen tijdens de hete maanden. Volgens Ayurveda is kokoswater hydraterend, rijk aan elektrolyten en helpt het de Pitta-dosha van het lichaam in balans te houden, die verantwoordelijk is voor de warmteregulatie. De natuurlijke zoetheid en het mineraalgehalte maken het een uitstekende keuze om je dorst te lessen!

Aloë Vera-sap: kalmeert en voedt – Aloë vera is niet alleen voor rustgevende zonnebrand; het is ook een fantastisch verkoelend drankje. Ook heeft het Pitta-balancerende eigenschappen. Aloë vera-sap helpt ontstoken spijsverteringsstelsels te kalmeren, bevordert ontgifting en helpt bij het behouden van een gezonde huid. Haal het gel uit het blad en dat meng je met water op kamer temperatuur. Ook kun je biologische Aloë Vera-sap kopen bij de natuurwinkel.

Minty Delight: Pudina (munt) infusie – Muntblaadjes worden in alle culturen gevierd vanwege hun verkoelende eigenschappen. In Ayurveda is bekend dat pudina overtollige warmte kalmeert en de spijsvertering bevordert. Een eenvoudige muntinfusie kan worden bereid door verse muntblaadjes in kokend water te trekken. Deze aromatische drank koelt niet alleen af, maar helpt ook bij de spijsvertering, waardoor het een perfecte drank is om aan te sippen tijdens je maaltijd.

Met saffraan doordrenkte Thandai: koninklijke verwennerij – Thandai is een traditionele Indiase drank, vaak geassocieerd met festivals zoals Holi. Thandai, een mix van (plant) melk, noten en aromatische kruiden, zou volgens Ayurveda alle drie de dosha’s in balans brengen. Het toevoegen van een vleugje saffraan aan dit toch al luxueuze drankje versterkt het verkoelende effect en geeft het een vleugje royalty. Saffraan staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van stress tijdens de zomermaanden.

Komkommer-citroen-elixer: ultieme koeler – Komkommer en citroen zijn twee krachtige ingrediënten als het gaat om het koelen van het lichaam. Beide zijn rijk aan water, elektrolyten en vitamines die helpen de hitte te verslaan en de hydratatie te behouden. Mengen wat  komkommer en citroensap in water met een snufje zout!

You keep it cool and get the best!