27 feb tm 3 maart = Ga zitten met je emoties

In een wereld die vaak prioriteit geeft aan productiviteit, efficiƫntie en positiviteit, kan het verleidelijk zijn om onze negatieve emoties te negeren of te onderdrukken. We kunnen ons onder druk gezet voelen om snel afstand te nemen van ongemakkelijke gevoelens zoals verdriet, woede of angst, in plaats van de tijd te nemen om bij hen te zitten en te begrijpen wat ze ons proberen te vertellen. Bij onze emoties zitten is echter een essentieel onderdeel van emotionele zelfzorg en kan leiden tot meer zelfbewustzijn, persoonlijke groei en algeheel welzijn.

Waarom het belangrijk is om bij je emoties te zitten?

  • Verbeterd zelfbewustzijn: als we de tijd nemen om bij onze emoties te gaan zitten, worden we ons meer bewust van hoe we ons voelen en waarom. Dit zelfbewustzijn kan ons helpen onze waarden, overtuigingen en gedragingen beter te begrijpen en stelt ons in staat bewustere keuzes in ons leven te maken.
  • Betere emotionele regulatie: Emoties die worden genegeerd of onderdrukt, kunnen zich in de loop van de tijd ophopen en tot meer emotionele stress leiden. Door bij onze emoties te blijven, kunnen we leren ze op een gezonde manier te reguleren, in plaats van ze ons te laten overweldigen.
  • Verhoogde veerkracht: Emoties zijn een natuurlijk onderdeel van de menselijke ervaring, en door ermee te leren zitten, kunnen we veerkrachtiger worden in moeilijke situaties. In plaats van ongemakkelijke gevoelens te vermijden of te onderdrukken, kunnen we leren er op een gezonde en productieve manier mee om te gaan, wat ons kan helpen om beter om te gaan met de uitdagingen van het leven.