27 tm 31 maart – Yoga in de ochtend!

Weekchallenge – Yoga in de ochtend voor wat extra lentekriebels

Voel jij de lentekriebels al? De lente is hét seizoen om met een frisse start te beginnen en ook het seizoen voor een grote voorjaarsschoonmaak!  Je lichaam en geest kunnen zwaar aanvoelen na de winter, daarom is yoga in de ochtend een heel goed idee!

Zware maaltijden zijn heerlijk in het najaar en de winter, maar in de lente hebben we dat niet nodig. Al de afvalstoffen die we in de winter hebben opgeslagen, mogen nu het pand verlaten ;) Dat kan door middel van een lentedetox, maar ook door in de ochtend eerst te bewegen. 

In de lente mag je de nadruk leggen op het reinigen van de organen zoals de nieren en de lever. Yoga kan hierbij helpen! Houdingen die het reinigingsproces bevorderen zijn de zogeheten twists: de combinatie van een draaibeweging en buikademhaling zorgt voor een massage van je buikorganen. Als je uit de houding komt, krijgen de organen opnieuw ruimte waardoor het bloed gaat stromen en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Ook de Zonnegroet stimuleert de spijsvertering. Voer de serie een aantal keer uit, hierdoor gaat de hartslag omhoog en versnelt de bloedsomloop. De afvalstoffen kunnen hierdoor sneller worden afgevoerd.

KIJK HIER ORGAAN YOGA van Teuni en KIJK HIER DE ZONNEGROET van Teuni.