19 tm 23 feb – Balanceer Kapha en daag jezelf uit!

Kapha Dosha

Kapha dosha bestaat uit de elementen water en aarde. Kapha regelt de structuur van het lichaam. Het is het principe dat de cellen bij elkaar houdt en vormt de spieren, vet, botten en pezen. Kapha bestaat in al onze cellen, weefsels en organen. Kapha moleculen gedragen zich als lijm die het lichaam bij elkaar houden en geven de basis voor de fysieke structuur. Kapha neemt toe in het voorjaar. En ook al ben je vanuit je constitutie geen Kapha type, dan nog kun jij ook die onbalans voelen.

Een kapha-type praat vaak wat langzamer (heeft vaan een mooie stem) en is rustig, liefdevolle en vergevingsgezind. Is kapha uit balans dan kan het leiden tot lethargie, gewichtstoename, congestie en allergie├źn, samen met jaloezie, hebberig en bezitterig gedrag. Kapha kan worden verergerd door, slapen overdag, het eten van veel zoet voedsel, te veel eten, en eten en drinken voedingsmiddelen en dranken met te veel zout en water (vooral in het voorjaar). De belangrijkste gezondheid-klachten in verband met Kapha dosha zijn onder andere diabetes, galblaas problemen, maagzweren en aandoeningen van de luchtwegen zoals astma. Psychologisch gezien is het verantwoordelijk voor de emoties van gehechtheid, hebzucht, en al lang bestaande jaloezie, kalmte, vergeving en liefde.

Het weer in balans brengen van de Kapha-dosha

Voorkom sleur door nieuwe uitdagingen te zoeken!

  • doe meer aan sport en lichaamsbeweging
  • sta vroeg op en ga op tijd naar bed
  • vermijd zuivel en vlees
  • zoek uitdagingen!
  • voorkom sleur!
  • breng variatie aan

Interesse in onze Alles over Ayurveda Lente Detox? Jij kunt als member voor 50% korting meedoen en betaalt slechts 52 euro ipv 104 euro.