15 tm 19 mei – Word wakker met de wereld!

Gewoon in je pyjama, nog voor je ontbijt en alles wat er die dag moet gebeuren, ga naar buiten! Word wakker met de wereld, met de vogels en laat je lijf ontwaken!

Binnen Ayurveda wordt de vroege ochtend ook wel Brahma Muhurta genoemd, de beste tijd om ‘s ochtends wakker te worden, ongeveer anderhalf uur voor zonsopgang. Het heft invloed op je fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

Vroeg wakker worden tijdens Brahma Muhurta heeft veel voordelen!

  • Verbeterde spijsvertering: vroeg wakker worden helpt het spijsverteringssysteem van het lichaam te reguleren. Het geeft tijd voor een gezond ontbijt en zorgt ervoor dat het lichaam voorbereid is op de komende dag.
  • Geestelijke helderheid: de vroege ochtend is een tijd waarin de geest fris en helder is. Het helpt bij betere besluitvorming, verbetert de productiviteit en stimuleert de creativiteit.
  • Verminderde stress: vroeg wakker worden helpt bij het verminderen van stressniveaus, omdat het iemand in staat stelt om de dag met een kalme en vredige geest te beginnen. Het geeft ook extra tijd om de dag te plannen en prioriteiten te stellen, wat het gevoel van overweldigd zijn vermindert.
  • Beter slapen: vroeg naar bed gaan om vroeg wakker te worden, leidt tot een betere slaapkwaliteit omdat het aansluit bij het natuurlijke circadiaanse ritme.
  • Spirituele voordelen: De vroege ochtend is de beste tijd voor spirituele oefeningen zoals meditatie en yoga.