12 tm 16 juni – KKV-Thee

KKV-Thee voor de dag ermee! Vervang deze week een van je drankjes door Ayurvedische kruidenthee. Lijkt een simpele challenge, maar lukt het je echt dat 2e kopje koffie te laten staan?

1 Voordelen van komijn: stimuleert agni, vermindert gas, bevat antioxidanten en ijzer, verbetert je stoelgang. Komijn is rustgevend
voor zowel Vata-dosha als Kapha-dosha. Vanwege het licht verwarmende karakter kunnen Pitta’s merken dat te veel komijn het vuurtje zal aanwakkeren, maar daar zijn de koriander en venkel weer om dat in balans te houden!

2 Voordelen van koriander: Verbetert de spijs- vertering, vermindert gas, voert te veel hitte af en herstelt je vochtbalans. Helpt bij veel Pitta- aandoeningen, vooral urinewegen of spijsverte- ring, vermindert ontstekingen, zelfs aangetoond dat het helpt bij reumatoïde artritis.

3 Voordelen van venkel: Een van de beste kruiden voor het versterken van agni zonder Pitta te verzwaren, stopt krampen, verhoogt mentale alertheid, ontspant het spijsverteringskanaal, verhoogt de vetverbranding.