Selfcare e-book

Je hoort het veel en het klinkt best lekker, maar wat is het nu eigenlijk ‘self-care?’ In Ayurveda kun je selfcare zien als het creëren van tijd en ruimte om met jezelf te zijn en om even bewust uit de hectiek van het dagelijkse leven te stappen.We zijn vaak zo gericht op dingen doen en op presteren dat het bewust ontspannen er vaak bij in schiet. We staan meestal de hele dag ‘aan’, oftewel op spanning. De tegenhanger van ONTspanning. En laat dat nou net ook super belangrijk voor je zijn… ontspannen.
 
In diepe rust en ontspanning geef je je zenuwstelsel een teken dat het zich kan ontspannen en daardoor activeer je je parasympatisch zenuwstelsel. Als dit stelsel geactiveerd is zijn je spieren ontspannen, werkt je spijsvertering optimaal, klopt je hart rustig en is je ademhaling verdiept. Het lichaam kan zich herstellen en reinigen en het immuunsysteem kan optimaal functioneren.
 
Bij deze ontvang jij ons gratis selfcare book. Met daarin 31 tips die je makkelijk thuis kunt toepassen en die jou een stukje liever voor jezelf laten zijn.