#12 Q&Ayurveda – 16 januari 2023

Datum & Tijd

16 januari 2023
17:00 uur

Beschrijving

Antwoord op de volgende vragen:

Heeft iemand nog tips voor de kater?

Zijn er vanuit de ayurveda tips tegen snurken? 

Ik heb nog kitchari voor vanavond, maar ik heb er zo geen zin in… Herkent iemand dit en hebben jullie tips?

Ik lees tegenwoordig mijn boeken op mijn ereader. Alleen vroeg ik me nu af, valt een ereader ook onder schermtijd? 

Mijn zusje is zwanger en heeft veel last van misselijkheid. Hebben jullie nog tips die haar misschien kunnen helpen? 

Rens Kroes heeft het vaak de voordelen van Appelazijn. Volgens haar zijn er vele voordelen van het drinken van appelazijn met water. Ben benieuwd hoe jullie hier vanuit ayurveda tegen aankijken?

De laatste weken heb ik vaak pijn in mijn knieën. Er is geen sprake van een blessure. Het voelt aan als “droogheid” van binnen, dus niet droge huid. Met jullie inzichten duid ik het als vata-onbalans. Klopt dat? Volgens mij scheelt het al een beetje nu ik met de abayanga extra aandacht (en liefde) aan mijn knieën geef en ik gebruik ook zeker dagelijks ghee in mijn eten. Zijn er dingen die ik nog meer zou kunnen doen? Hoor het graag!

Ik heb een vraagje voor een koortslip. Heb ze heel veel gehad. Afgelopen jaar eigenlijk amper. En nu ineens zit er eentje. Benieuwd of ik er iets natuurlijks op kan smeren.

Hai, een vraag over eczeem: dit speelt bij mij nu weer op. Meestal is stress de trigger, heb het al vanaf kind, maar nu grote perioden waarin ik er vrij van ben. Ik behandel het altijd homeopathisch, nu wil ik er ook met een ayurvedische bril naar kijken. Ik denk te begrijpen, dat dit een pitta onbalans is. Dus daar kan ik qua voeding op letten. Zijn er verder nog tips? Olie op mijn huid kan ik niet goed verdragen, nu helemaal niet. Het verergert de boel. Ik.probeer al m’n stress laag te houden en op voeding te letten…Zijn er hier ervaringsdeskundigen met goede tips voor mij? 

Hey lieve meiden, ik heb een vraag over Ayurveda en griep 🤧. Hebben jullie tips om je door de griep heen te slaan?

Ik heb een pitta constitutie. Nu heb ik de laatste tijd last van een vieze adem. Nu weet ik dat dat met de vertering te maken kan hebben. Hebben jullie tips? Ik schraap mijn tong iedere ochtend, doe oil pulling met kokosolie, drink een glas warm water in de ochtend… en als ik kitcheri eet heb ik snel mega honger (dus aan mn spijsverteringsvuurtje kan het volgens mij niet liggen🤭). Ik hoor graag of en welke tips jullie hebben!

Mijn broer heeft heel erg last van wiebelbenen. Naast dat hij ze moeilijk stil kan houden doet dit ook erg veel pijn. Het is iets waar de reguliere zorg niet veel mee kan… Kan dit wijzen op een vata onbalans (beweging), en zou een vata verlagend dieet wellicht kunnen helpen?