#20 Q&Ayurveda – 13 maart

Datum & Tijd

13 maart 2023
17:00 uur

Beschrijving

Ook deze Q&A hebben we weer veel vragen voor jullie mogen beantwoorden. Vragen die voorbijkomen:

Algemene vragen:

Ik vind het erg lastig te bepalen welke Dosha ik ben. Hebben jullie hier misschien tips voor?

-Hoe is je eetlust?

-Hoe slaap je?

-Hoe is je stoelgang?

Kan je water ook gewoon koken in een waterkoker en dan nadien lauw opdrinken? is een deca koffie wel toegestaan?

Hey Cielke en Marleen! Ik vind de adviezen over drinken bij het eten een beetje verwarrend. Is het beter om helemaal niet te drinken bij het eten of om juist wel een paar slokjes te nemen?

Vragen over de detox:

Hallo Marleen en Cielke, Een vraagje: Eet je tijdens de 5 dagen detox alleen kitchari, of mag je sochtends ook nog iets anders, en zo ja: wat dan?

Hoi hoi! In hoeverre mag ik mijn multi vitamine, omega en eiwit shakes blijven gebruiken gedurende de detox?

Hey, na een ayurvedisch consult werd gezegd dat ik geboren ben als pitta maar ondertussen een grote vata en kapha onbalans heb. Hou doe ik dat tijdens de detox? Houd ik rekening met mijn dosha of met mijn onbalans? Indien ik met onbalans moet rekening houden welke dan?

Even uit nieuwsgierigheid: Waarom mag het mungbrood niet gegeten worden tijdens de detox en de mungsoepen en de mungpap wel? Het hoofdbestanddeel is bij allemaal de bonen. Ligt het aan een ander ingrediƫnt of manier van klaarmaken?

Mijn vriend gaat ook meedoen, helaas kan hij deze week niet samen met me kijken naar de sessies en moet hij ergens anders inloggen. Kan dit dan op hetzelfde account? Of moeten we dit anders oplossen?

Kijk hier om het antwoord op deze vragen terug te horen!