#10 Q&Ayurveda – 02 januari 2023

Datum & Tijd

2 januari 2023
17:00 uur
podcast

Beschrijving

In deze Q&Ayurveda hadden we gastspreker Lonneke Dötsch van The Health Love Connection. In deze Q&Ayurveda ging het over onze challenge ‘Een half jaar geen alcohol drinken’. Lonneke drinkt al jaren nauwelijks meer. Hoe heeft ayurveda haar daarbij geholpen? Wat zijn goede tips? Wat kun je doen om de schade te beperken?

Maar ook antwoord op de volgende vragen:

  • Heeft de Ayurveda een natuurlijke manier om wratjes te verwijderen? En zijn er Ayurvedische tips tegen haaruitval of voor sterker haar? Ik ben benieuwd!
  • Ik vind de hoeveelheden die ik mag eten lastig. Soms heb ik te snel weer honger en dan baal ik dat ik niet meer heb gegeten… ik kan dan natuurlijk iets van een tussendoortje nemen maar wat dan? En… ik las ook dat dat weer niet zo de bedoeling is.*
  • ik ben een echte vata-pitta en heb sinds een ayurvedische massage in de zomer van 2021 opeens moeite met warme pap eten s ochtends (havermout, rijst, teff, …) Terwijl ik hiervoor juist heel graag pap at als ontbijt. Nu heb ik al een vol gevoel als ik het bereid en zit ik na een paar happen helemaal vol, los van de soort pap en wel/geen fruit. Ik heb al gevarieerd met ghee, kokosolie, geen olie… Enig idee waar ik nog aan kan denken?
  • Er wordt veel gesproken over zo vers mogelijk eten ivm hoge prana. Liever opeten binnen 48 uur etc. Hoe zit het dan met gedroogde producten zoals mungbonen, gedroogd fruit etc? Welke prana blijft daar dan van over?
  • Er wordt gezegd dat een teveel aan de smaak zuur kan leiden tot maagzuur. Andere zeggen weer dat de smaak zuur dan juist te weinig aanwezig is. Sommige geven zelfs als tip tegen maagzuur om een lepeltje appelazijn te nemen. En ik moet zeggen: dat werkt dus echt. Maagzuur is daardoor weg. Kunnen jullie opheldering geven?