Lieverds! Vorige week had ik een heerlijk bijkletsmoment met een dierbare vriendin. Ze vertelde over haar recent ontdekte diabetes, en over de voedingsadviezen die ze sinds begin dit jaar volgt. Op dit moment is ze in groepsverband bezig met een periode van 12 weken waarin ze koolhydraten mijdt. Ze gaat hieraan een paar maanden vasthouden, om dan verder te ontdekken op wat voor manier ze blijvend gezond en lekker kan eten. Ze is een enorme keukenprinses en de Ayurvedische manier van leven spreekt haar aan – maar hoe kan zij het best omgaan met haar diabetes? Ik merk zelf dat ik me heerlijk voel met veel (warme) havermout, fruit, zoete aardappel, rijst, peulvruchten, maar ik vind het lastig om dit soort lekkers met haar te delen omdat het haar mogelijk schaadt. Ik snap dat het onmogelijk is om op afstand iets zinnigs te zeggen over complexe materie als voeding & diabetes, maar misschien zijn er een paar ankers waardoor zij kan genieten van een Ayurvedische manier van leven. Liefs Hiske