Ik eet in de ochtend regelmatig havermout wat ik kook in water met een scheut amandelmelk of ik eet TEFF pap met amandelmelk. Ik warm dan soms een banaan in plakjes mee of een andere keer een paar blauwe bessen. Is amandelmelk gelijk en melk en valt mijn ontbijt dus onder een verkeerde voedselcombinatie? Moet ik in dat geval enkel de havermout met water aan maken of geen fruit meer door mijn TEFF pap doen?
In jullie blog over verkeerde voedselcombinaties schrijven jullie:
Melk met bananen: Ayurveda stelt voor om de combinatie van melk en bananen te vermijden. De reden is dat bananen worden beschouwd als een zwaar en verkoelend fruit, terwijl melk wordt beschouwd als een verwarmend en zwaar voedsel. Deze combinatie kan leiden tot de vorming van gifstoffen in het lichaam en kan ook het spijsverteringsvuur verzwakken.
Fruit met granen: liever geen fruit met brood, rijst en pasta. De reden is dat fruit een snel verteerbaar voedsel is, terwijl granen er langer over doen om te verteren. Dit kan leiden tot gisting in de darmen, waardoor gas, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen ontstaan.
Kan ik in dit geval ook beter geen banaan door mijn havermout doen omdat dit een graansoort is?Ik vind fruit in dit geval echt lastig te combineren met voedselIk gebruik nooit twee soorten fruit bij mijn ontbijt omdat ik dacht dat 1 soort in een gerecht beter is. Of maakt dit niet uit?