#7 – De beste keuze voor Vata (onbalans)

In deze zevende aflevering van De Ayurveda Podcast alles over Vata dosha! In deze podcast voor jou als fladderende Vata (of voor je vriend/ vriendin/ kind/ ouders) allerlei tips & tricks om je letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond te houden. Want als Vata is dat het belangrijkste aangezien Vata uit voornamelijk lucht en ether bestaat en je dus snel teveel in je hoofd kan gaan zitten…

Deze aflevering is voor iedereen interessant, aangezien heel erg veel mensen een Vata onbalans hebben. Dit komt omdat we op een dag zo ontzettend veel prikkels krijgen waardoor Vata steeds wordt verhoogd. En ook komt de herfst eraan, en dit betekent dat jouw Vata dosha dan sowieso iets wordt verhoogd, dus ook al ben jij een Pitta of Kapha van nature…. deze tips zijn ook voor jou!

De belangrijkste remedie voor een Vata is voeden, verwarmen en kalmeren. In deze aflevering dus een berg aan tips die je daarbij zullen helpen.

Zoals:
Geen rauw eten, zoals salades. Eet je dit wel: extra olie erover.
 Voedende maaltijden eten, die niet te droog zijn. 
De smaken zoet, zuur en zout zijn goed voor jou
. Regelmaat in je leven inbouwen, geen maaltijden overslaan
. Niet teveel prikkels en zorgen voor genoeg ontspanning,
veel slapen, en Abhyanga massage is heel goed voor jou.  
Probeer je projecten die je start door te zetten ipv weer een nieuw project te starten En de belangrijkste… nooit koud drinken of eten!

Waarom deze tips? Luister de aflevering!

We nemen je ook mee naar de supermarkt, waar we je vertellen wat je als Vata beter wel en niet kunt inslaan!

In onze vaste rubriek Geïnspireerd door… vertelt Ayurvedisch Practitioner Fleur ons waarom zij haar hele leven heeft gewijd aan Ayurveda en nooit meer zonder zou kunnen.

En in onze rubriek Zoek het uit! vertelt Marleen je wat je tegen zweetaanvallen in de nacht kunt doen… Een vraag die luisteraar Karin ons stuurde.

Kortom: het is weer een mooie aflevering van De Ayurveda Podcast! Vol tips & inspiratie!

Volg ons op Instagram @de.ayurveda.podcast