#6 – De beste keuzes voor Pitta (onbalans)

In deze zesde aflevering van De Ayurveda Podcast alles over Pitta dosha! In deze podcast voor jou als pittige Pitta (of voor je pittige vriend/ vriendin/ kind/ ouders) allerlei tips en tricks om je hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden. Want als Pitta is dat het belangrijkste aangezien Pitta uit voornamelijk vuur bestaat en dus heet is!

Deze aflevering is voor iedereen interessant, aangezien de zomer het seizoen van Pitta is. Dit betekent dat jouw Pitta dosha sowieso iets wordt verhoogd, dus ook al ben jij een Vata of Kapha van nature…. deze tips zijn ook voor jou!

De belangrijkste remedie voor een Pitta is verkoelen. In deze aflevering dus een berg aan tips die je daarbij zullen helpen.

Zoals het drinken van Aloë Vera sap, het vermijden van zure producten als paprika, aubergine en tomaten en het schrijven in een notitieboekje als je ‘s nachts wakker ligt van al je geniale ideeën planningen.

We nemen je ook mee naar de supermarkt, waar we je vertellen wat je als Pitta beter wel en niet kunt inslaan!

In onze vaste rubriek Geïnspireerd door… vertelt Karin Bouwknecht ons waarom zij haar topbaan bij RTL verruilde voor een Ayurvedisch leven en waarom zij inmiddels niet meer zonder Ayurveda kan. Heel inspirerend!

 

En in onze rubriek Zoek het uit! vertelt Marleen je hoe je erachter kunt komen welk type je bent, want Judith stuurde ons de vraag: Ik herken mezelf mezelf alleen niet gelijk in 1 type, hoe kom ik hierachter?

 

Dat en nog heel veel meer in deze aflevering van De Ayurveda Podcast!

 

Volg ons op Instagram @de.ayurveda.podcast