#42 – Met Lily Joan Roberts over inspiratie krijgen om te koken

Het draait bij haar allemaal om FOOD! Ze noemt zichzelf Ayurvedic gut- & voedingscoach, ze is vegan chef en Ayurveda haar lifeline. All the way from Belgium: Lily Joan Roberts! In deze Extrayurveda podcast gaan we het hebben over hoe jij ook zin & inspiratie krijgt om te koken!  Hieronder vind je haar famous planten bingo!

 

Plantenbingo

Druk ze af en ga de challenge aan met jezelf, of je huisgenoten! Het doel is om de kaart te vervolledigen op 1 week tijd of als je het speelt met anderen: om ter eerste (op een gezonde manier natuurlijk) jouw kaart te vullen.
 

Hoe werkt het?

  • Bij elke maaltijd of snack ga je na welke planten er allemaal in verwerkt waren.
  • Iedere nieuwe plantensoort mag in een apart vakje geschreven worden.
  • De plant telt vanaf een handje van een bepaalde groente, peulvrucht, graan, noot of zaad, een eetlepel van een verse kruid of een theelepel van een gedroogde specerij.
  • Kaartje vol binnen de week? You did it!
  • Merk je dat je er niet geraakt? Kijk dan of je een groente kan vervangen door iets anders in je volgend gerecht. Of durf eens een minder vertrouwde groente mee te nemen van de winkel!

Waarom plantenbingo spelen?

Hoe meer variatie aan planten die we eten, hoe beter voor ons algehele gezondheid. Iedere plant heeft iets uniek te bieden omtrent voedingsstoffen, energetisch effect en natuurlijk ook zintuigelijke ervaring. Zonder ons teveel te moeten bezighouden met hoeveel ijzer, magnesium, calcium… die we binnen krijgen, kunnen we via het plezier van variatie op te zoeken ons lichaam de beste kans geven om aan alle benodigdheden te geraken. Bingo!  DOWNLOAD HIER DE BINGOKAART