#12 – Heerlijk de herfst door

Zonder verkoudheid, zonder ziek worden en lekker warm en in balans het vaak gure herfstweer door! Klinkt goed toch? Nou het kan dus… als je weet wat je moet aanpassen.

De herfst, wij houden er echt van. Kaarsjes aan, gordijnen dicht… Dit past ook helemaal bij dit seizoen, want in deze tijd van het jaar keren we intuïtief meer naar binnen. Maar naast gezelligheid en warmte kun je ook last krijgen van een wat down of lusteloos gevoel. Ook kun je je even niet goed geaard voelen. Want precies dát is wat er kan gebeuren in de herfst als je niet helemaal in balans bent. Goed voor jezelf zorgen is daarom nu extra belangrijk! Hoe je dat doet? Dat hoor je in deze aflevering over herfst van De Ayurveda Podcast!

We geven heel veel tips wat je het beste kunt eten en kunt doen. En we hebben een hele leuk winactie!

In onze rubriek: Zoek ‘t uit! geeft Marleen antwoord op de vraag wat je kunt doen tegen overgangsklachten.

In onze rubriek: Geïnspireerd door… vertellen onze Detox deelnemers hoe ze de detox vonden en hoe ze zich nu voelen.

Neti-neusspoelkannetje: https://holisanshop.nl/neti-neusspoelkannetje-flora

Abyhanga: zelfmassage met warme olie

Shirodara: Een rustgevende behandeling voor lichaam en geest. Shirodhara betekent letterlijk ‘een warme stroom op het hoofd’. Het is een onderdeel van de (Ayur) Vedische methode voor lichamelijke en geestelijke reiniging. 20 – 30 minuten wordt op speciale wijze een dun stroompje warme olie op het voorhoofd gegoten. Deze ‘massage’ werkt ontspannend op lichaam en geest.

Shatavari: https://holisanshop.nl/shatavari-60-vcaps

Overleg altijd met een arts als je twijfelt of het goed is voor jou of als je medicijnen slikt

Sariva: https://holisanshop.nl/sariva-churna-bio-100-g
Overleg altijd met een arts als je twijfelt of het goed is voor jou of als je medicijnen slikt

Aswaghandapoeder: https://holisanshop.nl/ashwagandha-churna-bio-100-g Overleg altijd met een arts als je twijfelt of het goed is voor jou of als je medicijnen slikt. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding! Ook voor chronisch zieken is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van preparaten die winterkers bevatten