#3 – eetdagboekje Nicole van Kempen

In Memoriam

Helaas is Nicole op 27 december 2022 onverwacht overleden. Nicole was een prachtig persoon, met zoveel liefde voor anderen en heel veel liefde voor Yoga & Ayurveda dat ze via haar platform By-Veda uitdroeg. Nicole had het vaak over deze boodschap; luisteren naar de signalen van je lichaam. Want ‘if you listen to your body when it whispers, it never has to scream’. We zullen deze prachtige vrouw nooit vergeten en ze heeft voor altijd een warm plekje in ons hart. Omdat ze ons zo inspireerde hebben we besloten wel haar bijdragen aan deze community te laten staan.

7.00 uur – groot glas warm water om alle afvalstoffen lekker weg te spoelen. Ik vul altijd een glas voor 2/3 met water uit de waterkoker en vul dat aan met koud water uit de kraan zodat ik niet hoeft te wachten totdat het is afgekoeld.

9.15 uur – after yoga energieballetje met venkelthee. Vanmorgen extra vroeg opgestaan om energieballetjes te maken voor mijn yogi’s. Deze keer met rozijnen, gedroogde abrikozen, tahin, ahornsiroop, kokosrasp, cashewnoten, walnoten pecan noten, gemberpoeder, kardemom en kaneel.

10.45 uur – ontbijt golden oats met havermout, boekweit, rijstmelk, rozijntjes, kardemon, kaneel, gemberpoeder, een snufje kurkuma, een beetje geboken lijnzaad, pecannoten en ahornsiroop. Vanmorgen voor mijn yogales al gemaakt en meegenomen in een warmhoudbeker.

11.15 uur – Koffie met oatly en een beetje kardemom, omdat ik wel even een zetje kon gebruiken, kardemon neutraliseert het effect van cafeïne. En daarna nog een paar koppen brandnetelthee, de ultieme lever detoxer

14.00 uur – Gut cuddles vegan broth bowl met een Reishi latte van Phood Kitchen. Onwijs blij dat deze toffe plek op 6 minuten lopen van mijn praktijkruimte zit. Werken aan je gezondheid is zo wel heel leuk, lekker en makkelijk. De basis van deze broth bowl is een vegan romige miso broth en hij is gevuld met dumplings, pompoen, boerenkool, verse artisjok, ingemaakte gele biet en vervaine.

14.30 uur – chikko not coffee met oatly & nog een energieballetje ‘als toetje’ met nog veel meer brandnetelthee & warm water.

18.00 uur – wortel/rode linzensoep en een volkorenkracker met hummus (gewoon van de Appie) geroosterde groene aspergetips en zwarte sesamzaadjes. Eigenlijk te laat, want om 19.00 moet ik weer op de yogamat staan voor een Power Yogales dus een kleine portie en hopen dat ik geen honger krijg straks (want ik ga daarna ook nog een Yin Yoga les volgen). Had het laatste energieballetje misschien beter kunnen bewaren voor in de break tussen de 2 lessen. Na een half kommetje een dikke boer, een teken van een volle maag… dus kommetje terug in de koelkast voor na de lessen.

22.00 uur – geen zin meer in het restje soep dus een kamilletheetje en een stukje Tony Chocolonely puur amandel zeezout (mijn quilty pleasure).