#2 – eetdagboekje Liese Schram

Liese is yoga- en Ayurveda coach en organiseert samen met Janneke Ayurvedische kookworkshops en events. Ze is ook kok op Ayurvedische retreats.

Ontbijt: havermoutpap of tegenwoordig eigenlijk ook weer meer teffpap, valt lichter op m’n maag. Meestal met gestoofde appeltjes erbij. Havermout/teff met half water, half plantaardige melk Dadels of rozijnen Kaneel & Kardemom & snufje zout. Als toppings iets van hennepzaad, sesampasta, nootjes, soms een scheutje lijnzaadolie KKV thee

Tussendoor: cappuccino met havermelk, vaak met een dadel en pure chocolade. Paar nootjes (dit is overigens sterk afgenomen, neem nu nog ongeveer 2 cappuccino’s per week 😊). Vaak doe ik dan een chicco coffe, jammie!

Lunch: Meestal Kitchari, waarbij ik varieer in groenten (wortel, zoete aardappel en courgette is m’n favoriete go-to. Of pompoen, wortel en paksoi). Of quinoa met gestoofde/gebakken groenten En soms ook gewoon heerlijk (desem) brood met tahin, avocado, zelfgemaakte humus en notenpasta.

Tussendoor: Chai tea met vaak ook nog een dadel gevuld met notenpasta

Avondeten: een graan (quinoa, rijst, boekweit) met een groentenwok (vaak gekruid met komijn- en korianderzaad), soms gekookt eitje erbij. Meestal met een lekkere chutney (korianderchutney is my favourite). En vaak ook iets van kikkererwten of bonen of een dahl erbij. In de winter graag een goedgevulde maaltijdsoep (pompoen- zoete aardappelsoep). Onlangs spruitjessoep ontdekt en dat smaakt echt verrukkelijk!