#18 – Eetdagboekje van Elsa Balázs

Het is vandaag zondag en ik heb tijd om uitgebreid te koken. Ik eet mijn grootste maaltijd het liefst tussen de middag. Met mijn overwegend Pitta constitutie (Pitta/Kapha) kan ik veel verdragen, ben ook heel blij dat het lente is en ik weer regelmatig salade kan toevoegen.
Ik drink gedurende de dag veel warm water en thee. KKV thee (koriander, komijn, venkel) maar ook verse munt, kamille en gemberthee.
Ik vind het moeilijk om niet te snaaien daarom probeer ik zelf steeds wat gezonde snacks te maken. Gisteren met dadels een hele schaal vol Paaseitjes gemaakt. Dadels geven snel een vol gevoel, dus dat helpt!
Als ik veel bewogen heb (dans en yogadocente) neem ik extra noten en fruit mee naar mijn werk. Dat betekent niet dat ik nooit wat ‘slechts’ eet hoor, ik kan enorm genieten van chocolade.
Ik heb voor jullie twee recepten die echt bij de lente (bij Pasen) passen. De heerlijk gele linzensoep, echt éen van mijn favorieten. En de dadelballetjes in de vorm van paaseitjes. Geniet er van!

6.30 uur
een glas warm water
7.00 uur
havermout met noten en zaden, gedroogde abrikozen

Tussendoor: kkv thee met dadelballetjes

12.30 uur:
Gele linzensoep met kokosschuim (zie recept)
pakora’s gefrituurde bloemkool met kruiden
rajta saus met komkommer, kruiden, kokosyogurt
basmati rijst aanbakken in ghee en daarna gekookt
lente salade rode bietjes en rucola, kruiden

Tussendoor: glas vers geperst granaatappelsap met banaan en frambozen

17.30 uur:
2 kleine samosa’s gevuld met allerlei groentes, klein beetje van de overgebleven basmati rijst erbij

20.00 uur
Kamillethee met 1 dadelballetje
9.45 uur
Triphala thee