#15 – Eetdagboekje – Farrah Kalkuins

Opstarten

Om 05.50 uur wordt mijn slaapkamer zonnig verlicht en zingt de vrolijke
vogelstemmetjes (de wekker op mijn telefoon dus). Zo begint mijn dag met onder
andere gezichtsreiniging, darmpjes legen en een liefdevolle zelf-Abhyanga. Dit laatste
probeer ik zeker 4x per week te doen, gevolgd door een uurtje yoga, pranayama en
meditatie.


Rond 8.00 uur duik ik de keuken in om alvast het ontbijt en een deel van de lunch voor te
bereiden. Om 9.00 uur neem ik een warme douche om vervolgens de pannenkoeken te
bakken. Tussendoor werd ik gezellig afgeleid met danspasjes, waardoor het allemaal
iets langer duurde.

Ontbijt

Nadat alle foto’s gemaakt zijn en de creativiteit zich voldoende kon uiten, heb ik rond
10.00 uur ontbeten met hartige quinoa met paarse wortel pannenkoeken en bruine
linzen. Ik neem ook sipjes warm water tussendoor mijn maaltijd. Ben vervolgens kort
buiten gaan wandelen voor de frisse neus en uiteraard om de vertering wat op weg te
helpen. Bekijk hier het recept.

Lunch

Om 13.30 uur ben ik weer de keuken ingedoken om te gaan experimenteren met een
nieuw recept, wat ook meteen mijn (hele) late lunch is geworden, namelijk 15.00 uur. Dit
was iets te laat voor me, maar ik wilde zo graag dit proces documenteren en soms valt
dat een beetje tegen. Maar omdat ik zoveel van mijn lunch heb genoten, was het de
moeite waard. Het is een paksoi pastinaak noedelsoep geworden, afgemaakt met onder
andere taugé en linzen-mungbonen-wortel tofu (ben niet zo goed in leuke receptnamen
bedenken).

Tussendoor/Avondmaaltijd

Als tussendoortje gunde ik mezelf een sneetje heerlijke ambachtelijke vegan
bananencake van de lokale boer (yum). Het is officieel een tussendoortje als het
“tussen” de maaltijden in gegeten wordt. Ik moet echter toegeven dat dit meteen mijn
laatste maaltijd (16.00 uur) is geworden, omdat ik geen trek meer kreeg voor het slapen
gaan (oeps). Voor de duidelijkheid was mijn originele plan rond 18.00 uur een kleine
portie van mijn paksoi noedelsoep te nemen. De eerste regel in Ayurveda is om te eten
wanneer je honger hebt, dus heb ik dit keer keurig naar mijn lichaam geluisterd.

Afronden

De dag heb ik afgerond met een heerlijke online bekkenceremonie, inclusief een
meditatie. Om 22.00 uur lag ik K.O. in bed. Meestal eet ik 2 of 3x per dag, afhankelijk van mijn hongerstatus. Dit komt vooral door mijn Kapha/Pitta constitutie die soms schommelt tussen de twee dosha’s. Ook geef ik toe niet elke dag vers en uitgebreid te (kunnen) koken, maar soms ook voor twee dagen. Als alleenstaande met een onregelmatige agenda kan het soms niet anders. Ik zorg wel
dat ik het eten binnen 24 uur opeet en kleine porties maak. Elke week haal ik een willekeurig groentepakket op van de lokale boer. Zo blijft mijn voeding gevarieerd, seizoensgericht en kan ik creatief blijven in de keuken.

Verder ben ik nog achter de schermen in voorbereiding met mijn website en instagram. www.DiKurason.nl (is in de maak, maar nog niet online 😉 en @Di_Kurason op insta (voormalig @byhappyfarrah).