#13 – Eetdagboekje – Lysbeth Kerkhof

Ontbijt

Na mijn ochtendroutine start ik altijd met een groot glas gekookt water en een kop zwarte koffie
(als Kapha (onbalans) mag/gun ik dat mezelf). Als ik trek heb( bij geen trek eet ik niet), maak ik meestal mijn standaard ontbijtje: ‘Appeltje/peer’, zie receptje. Op dit ontbijt kan ik vaak de hele ochtend doorkomen, als dat een enkele keer niet lukt heb ik altijd wel wat Abrikozen-balletjes( recept ) op voorraad, daar neem ik dan een van.

Ik drink gedurende de dag eigenlijk alleen maar heet water, soms KKV (koriander-komijn-venkel)
thee. In een vrij weekend wil ik me nog wel eens te buiten gaan aan een geroosterd broodje met een
gekookt eitje (waar mijn darmen dan weer niet blij mee zijn).

Lunch

Lunch is meestal mijn grootste maaltijd en bestaat uit gekruide rijst, dahl, pasta of gewoon een aardappeltje. Daarnaast kort gekookte of gestoomde groenten van het seizoen. Iets van krokant gebakken tofu of bijv peasmaker ( peasmaker.nl ) stukjes( deze kan je met kruiden net zo laten smaken als je zelf lekker vindt, superhandig) Toetjes doe ik niet aan, behalve als de kleinkinderen er zijn 🙂
In de middag vergeet ik vaak te drinken, ik heb dan ook niet veel dorst; ook beter niet teveel te
drinken voor mijn Kapha onbalans dus prima zo.

Diner

Mijn avondmaaltijd bestaat uit een soepje die ik altijd op voorraad heb, meestal vers maar soms
ook uit de vriezer (je doet wat je kan) aangevuld met wat naanbrood of zelfgebakken
mungpannenkoekjes, zie receptje. Deze maaltijd kan ik ook makkelijk meenemen naar t werk (ik
heb vaak een late dienst) in een thermos containertje.

Mijn moeilijkste moment op de dag: als ik thuis kom na een late dienst heb ik vaak heel veel trek
en dan niet in de gezonde dingen….dus hoewel het beter is niet meer te eten in avond ga ik me
dan toch soms te buiten aan een rijstwafel met humus of zonnepittenpasta (of twee…misschien
wel drie).

Meer weten over Lysbeth? https://ayurveda-studio.nl