Deze salade combineert de smaakvolle ovengebakken groenten met de verfrissende kruiden en dressing, waardoor een heerlijk en voedzaam gerecht ontstaat. Het is perfect voor een zomerse lichte maaltijd of als bijgerecht bij andere gerechten. Enjoy!
2 eetlepels extra vierge olijfolie (of gesmolten kokosolie)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel himalaya zout
Snufje zwarte peper
50 gram geroosterde pompoenpitten
2 partjes limoen
De bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de gemengde groene bladgroenten grondig en dep ze droog.
Scheur ze indien nodig in kleinere stukken.
Snijd de courgette, venkelknol en rode ui in dunne plakjes.
Doe de gesneden groene bladgroenten, courgette, venkelknol en rode ui in een grote kom.
Voeg de verse basilicumblaadjes en muntblaadjes toe.
Meng in een apart kommetje het limoensap, olie, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma poeder, zout en peper. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Giet het limoen-olijfoliemengsel over de groenten in de kom.
Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
Verspreid de gemengde groenten gelijkmatig op een bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot ze gaar en licht gebruind zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten afkoelen.
Serveer de Ayurvedische zomerse salade op een bord of in een kom.
Garneer indien gewenst met extra verse kruiden en pompoenpitjes en eventueel nog een limoenpartje.