Dit is toch een heerlijk voor- of bijgerecht tijdens je kerstdiner! Walnoten zijn volop verkrijgbaar en ideaal om een soep mee te maken! Dit is een recept van Karin Bouwknegt van De Ayurvedische Keuken.
Tijd
30 min
Wat heb je nodig?
300 gram walnoten
½ stengel bleekselderij
½ prei
250 gram wortel
2 knolooktenen
200 ml witte wijn
½ ui
1 limoen
kokosolie
750 ml groentebouillon
1 el sesamolie
½ tl currypoeder
1 el agavesiroop
Handje verse peterselie
peper & zout
De bereiding
Hak 3 ons walnoten grof en zet 75 gram apart.
Snijd een 1/2 stengel gewassen bleekselderij, 250 gr schoongemaakte wortel, 1/2 schoongemaakte ui in vergelijkbare stukjes.
Snijd 1/2 prei stengel en 2 knoflooktenen fijn.
Verhit 2 eetl kokosolie in de pan en bak de ui en knoflook kort en voeg dan de groenten toe en bak 5 min.
Roer er 200 ml witte wijn en 750 ml groentebouillon door, voeg de walnoten toe en kook het geheel tot alles zacht is.
Doe het geheel in de blender met 2 eetl limoensap, zout & peper naar smaak en blend tot het een gladde soep is.
Verhit in een kleine koekenpan 1 eetl sesamolie met 1 eetl agavesiroop en voeg dan een 1/2 tl currypoeder toe en een handje vol verse bladpeterselie en roerbak kort.
Doe de soep in kommen en garneer met de currydressing en de overgebleven walnoten.