Super simpele Samosa’s

Een heel lekkere en leuke snack; Samosa’s! Samosa’s zijn heerlijke driehoekige pasteitjes die kunnen worden bereid verschillende groenten. In dit recept combineren we aardappelen, wortels en doperwtjes. Maar je kunt bijvoorbeeld ook knolselderij en erwten of zoete aardappelen en erwtjes gebruiken.

Tijd

60 min

Wat heb je nodig?

Voor het filodeeg

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 150 ml water – gebruik eventueel extra water
  • snufje zout

Voor de vulling

De bereiding

Het filodeeg

  1. Meng het kikkererwtenmeel, water en zout, zodat je een papje krijgt dat op dun pannenkoekenbeslag lijkt. Voeg eventueel wat extra water toe.
  2. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op de kleinste pit en de kleinste vlam of vermogen.
  3. Doop de kwast in je beslag en schilder een dunne laag in de pan, wacht even totdat deze is gestold. Bak je filovel niet te lang, want dan wordt het een knapperige laag en kan je het niet meer vormen om bijv. een taartvorm mee te bekleden, of een flapje of strudel mee te rollen.

De vulling

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen en de wortels in kleine stukjes
  3. Kook deze stukjes in ongeveer 15 min gaar in een pannetje met water
  4. Voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe en giet daarna af.
  5. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes
  6. Verhit 1 el ghee in de pan en bak hierin de kurkuma, de komijnzaadjes en de ui circa 2 minuten.
  7. Voeg als laatste de gekookte aardappeltjes, wortels en dopwerwtjes toe toe en bak nog 2 minuten.
  8. Stamp het geheel grof en breng op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 4 gelijke repen en bestrijk met zonnebloemolie.
  10. Schep op elke rechter onderhoek 1 eetlepel van de vulling. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes.
  11. Leg de driehoekjes op de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Serveer met de korianderdip.