Smoothie van zoete aardappel

Dit gerecht is voor 4 porties

De zoete aardappel staat bol van de gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. De zoete knol zit bijvoorbeeld bomvol vitamine C, wat goed is voor onze huid en weerstand. Daarnaast is het een bron van vitamine B6 die helpt bij het soepel houden van je bloedvaten en reguleren van je bloeddruk.

Tijd

20 min (plus een nacht weken van de amandelen)

Wat heb je nodig?

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 tl vanilleextract

 

Voor de masala mix

  • 1 el venkelzaad,
  • 1 el korianderzaad,
  • de zaadjes van 1 kardemompeul
  • 1 el rozenblaadjes
  • 1,5 tl kaneelpoeder

 

Voor de amandelmelk

  • 200 gr amandelen

De bereiding

  1. Schil 500 gr zoete aardappelen en snijd ik blokjes van ca 1 cm
  2. Voeg deze toe aan 300 ml water en 1 tl zoete masala mix*
  3. Laat het geheel zachtjes gaarkoken en schenk het daarna in de blender (of staafmixer), voeg 600 ml amandelmelk* en 1 tl vanille extract toe en blend het geheel tot een gladde smoothie
  4. Voeg naar smaak meer amandelmelk toe
  5. Verdeel de smoothie in glazen en serveer het warm

Zoete masala mix:

  1. Verzamel 1 el venkelzaad, 1 el korianderzaad, de zaadjes van 1 kardemompeul, 1 el rozenblaadjes en 1,5 tl kaneelpoeder
  2. Vijzel het geheel tot poeder met een vijzel of de NutriBullet. 

Amandelmelk:

  1. Om amandelmelk zelf te maken, week je 200 gr amandelen met vliesje een nacht in een kom water. 
  2. Verwijder de vliesjes en blend de amandelen met 800 ml water tot amandelmelk.
  3. Eventueel zeef je de melk om een gladde smoothie te krijgen