Sesam Laddu – balletjes

Dit gerecht is voor 8 porties

Laddu is een van origine Indiase zoete lekkernij die traditioneel wordt gemaakt van een meelsoort (bijv. kikkererwtenmeel), vet en suiker. Dit recept is door de vervanging van de suiker een gezond alternatief! Dit gerecht is een recept van Massuus. 

Tijd

15 min

Wat heb je nodig?

  • 2 EL Ghee
  • 5 cm verse Gember fijn gesneden
  • 1 cup Sesamzaad
  • ½ cup Rozijnen
  • 2 TL Gemberpoeder
  • 1½ TL Kardemompoeder
  • ¼ TL Komijnpoeder
  • ¼ TL Nootmuskaatpoeder

De bereiding

1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag totdat de zaadjes lichtbruin zijn en heerlijk gaan geuren. Voeg op het laatst het gemberpoeder, de kardemom, komijn en nootmuskaat toe en warm deze even mee.
2. Doe het sesamzaadjes kruiden mengsel in een blender en maal fijn.
3. Smelt de ghee in de koekenpan en fruit hier de fijn gesneden gember in.
4. Giet de ghee met de gember bij de gemalen sesam en voeg ook de rozijnen toe.
5. Opnieuw blenden totdat er een plakkerig deeg ontstaat.
6. Stort dit deeg in een kom, maak je handen een beetje nat en draai er balletjes van ter grootte van een golfbal.
7. Bewaar de balletjes in een glazen opbergbakje op kamertemperatuur. Binnen 5 dagen gebruiken.

Tips:
– Je kan 2 balletjes met een kopje KKV thee drinken als licht ontbijt.
– Een balletje om 15.00 bij de middagthee is een heerlijke gezonde snack en sterk Vata verlagend.