Romige Linzensoep

Dit gerecht is voor 4 porties

Linzen zijn super gezond, maar als je ze ‘verkeerd’ klaarmaakt kun je er last van je buik van krijgen. Daarom is het altijd belangrijk dat je genoeg kruiden en ghee toevoegt. Linzen zijn erg voedzaam en zorgen bovendien voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel honger hebt en je minder geneigd bent nog te zwichten voor dat stuk chocola na het eten.

Tijd

25 minuten + nacht weken

Wat heb je nodig?

  • 250 gram linzen (een nacht geweekt)
  • 2 el ghee
  • 1 mespuntje asafoetida
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 el verse gember
  • 8 wortels in kleine stukjes
  • 1 liter groentebouillon (of meer als het te droog wordt)
  • 1 blik volle biologische kokosmelk
  • 3/4 limoen (plus paar stukjes voor garnering)
  • zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie

De bereiding

  • Week de linzen een nacht en spoel ze daarna goed af
  • Verwarm 2 el ghee in de pan
  • Voeg de asafoetida, komijn, koriander en gember toe.
  • Voeg de wortels toe en bak even 2 minuten mee
  • Voeg 1 liter bouillon toe 
  • Voeg daarna ook de linzen toe 
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Laat zachtjes pruttelen voor 20 minuten (let op; wordt het te droog, voeg wat extra bouillon toe)
  • Snij de limoen door de helft en knijp de rest uit in de soep
  • Voeg wat peper en zout toe
  • Pureer en proef! 
  • Garneer met verse peterselie en partje limoen