Dit is een gerecht voor ons gemaakt door Liese Schram van Passie voor Ayurveda. Een heerlijk voorjaarsgerecht voor je detox of gewoon omdat je asperges heerlijk vindt!
Tijd
30 min
Wat heb je nodig?
80 gram ongekookte, witte basmatirijst
2 handjes doperwten
150-200 gram asperges (of kleine aspergetips)
handje pompoenpitem
flinke hand rozijnen
1 tl zwarte mosterdzaadjes
2,5 tl kerriepoeder
1,5 tl kurkumapoeder
4 eL ghee
160 ml water
zout naar smaak Gegrilde asperges
De bereiding
Spoel en was de rijst drie keer. Laat daarna uitlekken.
Verhit in de tussentijd 3 el ghee in een soeppan en doe daar de mosterdzaadjes in.
Als de mosterd begint te ‘dansen’, de kurkumapoeder, pompoenpitjes en rozijnen toevoegen.
Roer dit goed door en laat 3 minuten fruiten.
Voeg vervolgens de rijst erbij en roer goed door.
Laat dit nog zo’n 3 minuten fruiten, terwijl je regelmatig blijft roeren.
Als er overal een licht glinsterend baklaagje op zit, voeg dan het water toe en breng aan de kook.
Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe, roer nog één keer door en laat het daarna staan totdat het gaar gekookt is. Dit kun je testen door een rijstkorrel tussen je vingers te
nemen en deze samen te drukken. Wanneer deze gemakkelijk samendrukt, is de rijst klaar.
Zet ondertussen een grillpan of grote koekenpan op het vuur en verwarm hierin 1 el ghee.
Was de asperges en voeg deze toe aan de pan.
Draai de asperges na 3 minuten om. Bak zolang ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
Als laatste voeg je het zout en het kerriepoeder toe bij de pulao, nog éénmaal goed door elkaar mengen en dan opdienen met de asperges