Hartige Pompoenflappen

Dit gerecht is voor 10 flappen porties

Hartige flappen met pompoen! In de winter is dit een super makkelijk en feestelijk tussendoortje. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. De Hakkoido pompoen is een goede bron van kalium en rijk aan vezels. Kalium is een mineraal dat betrokken is bij de regulatie van je bloeddruk en bijdraagt aan de goede werking van je zenuwen en spieren.

Tijd

45

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine Hakkoido pompoen
  • 2 tl garam massala
  • 1 kleine rode peper
  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 3  el ghee
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 3 el kokosrasp
  • beetje water
  • bakpapier

De bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 graden
  2. Was de pompoen
  3. Kook vervolgens de pompoen (zonder te schillen) ongeveer 30 minuten gaar in een pan met water
  4. Haal ondertussen het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op een bakplaat met bakpapier
  5. Als de pompoen zacht is, haal hem uit het water en ontdoe de pompoen van de pitjes en snijd de pompoen in kleine stukjes
  6. Ontdoe de rode peper van de pitjes en snijd hem heel fijn
  7. Verhit een eetlepel ghee in de pan en voeg de Garam massala toe
  8. Voeg vervolgens de peper en pompoenstukjes toe
  9. Giet een klein beetje water in de pan en laat het geheel even sudderen en de kruiden goed in de pompoen trekken
  10. Stamp het geheel een beetje fijn met een stamper
  11. Leg een eetlepel pompoenpuree op een het bladerdeeg en vouw hem dubbel
  12. Als alle flappen zijn gemaakt, smeer de bovenkant dan in met ghee en bestrooi met suiker
  13. Laat de flappen ongeveer 15 minuten bakken zodat ze mooi goudkleurig zijn
  14. Haal na 15 minuten de flappen uit de oven, draai ze om en smeer ghee op de onderkant en bestrooi met kokosrasp
  15. Laat nog ongeveer 5 minuten bakken in de over totdat deze kant ook mooi goudkleurig is
  16. Eet smakelijk!