Pompoencurry met toppings

Dit gerecht is voor 2 porties

Tijd

25 minuten

Wat heb je nodig?

1 pompoen. Je hoeft m niet te schillen, wel goed wassen en het liefst biologisch natuurlijk.
1 flinke eetlepel ghee of kokosolie
1 flinke theelepel komijnzaadjes
1 halve theelepel mosterdzaadjes
1,5 theelepels kurkuma
3 of 4 curry blaadjes (als je ze kunt vinden)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
Een stuk of 10 dadels, in kleine reepjes
Rijst voor erbij

Toppings (optioneel)
Een handje geroosterde pitjes (pompoen of zonnebloem) of wat gehakte amandelen
1 partje citroen
Eventueel zachte geitenkaas

De bereiding

  • Snijd de pompoen in stukjes. De stukjes moeten ongeveer even groot zijn, zodat ze tegelijk gaar
    zijn.
  • Snij de dadels in kleine stukjes en snipper de ui/sjalot.
  • Doe vast de mosterdzaadjes en de komijnzaadjes in een bakje, zet de kurkuma klaar en maak het
    blikje kokosolie vast open: vanaf nu gaat het snel.
  • Verhit de olie in de pan, hij moet goed heet zijn.
  • Draai het vuur omlaag en doe de mosterd- en komijnzaadjes in de pan.
  • Doe na een halve minuut de kurkuma erbij en de curryblaadjes als je ze hebt en fruit nog even
    aan.
  • Doe de pompoen erbij en bak een paar minuten samen
  • Blus af met de kokosmelk, doe de dadels erbij en breng je het geheel aan de kook.\
  • Draai het vuur laag en laat 15-20 minuutjes zachtjes smoren, met het deksel op de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.
  • Serveer met rijst en toppings.