Ongeacht jouw constitutie of onbalans raden we iedereen aan om warm te eten. Rauwe groenten zijn lastiger om te verteren. Hoe lekker het ook is… Vergeet dus die koude en rauwe salades en ga voor warme soepen en gerechten!
Tijd
30 min
Wat heb je nodig?
1 el ghee
1 tl komijn
1tl korianderpoeder
1tl kurkuma
1 mespuntje asafoetida (hingpoeder)
1 teentje knoflook
1 gesnipperd uitje
1 blik biologische kokosmelk a 400ml
1 pompoen (liefst bio) in partjes
1 courgette (liefst bio) in stukjes
1 cm verse gember geraspt
15 gram verse koriander / dille
0,5 ml bouillon (of meer)
Voor de Topping
Blik bio kikkererwten
2 el ghee
zout
peper
De bereiding
Verwarm de oven op 200 graden
Zet de pompoen voor 20 minuten in de oven
Snijd de knoflook en ui in stukjes en rasp de gember
Verhit de el ghee in een soeppan
Bak 1 tl komijn, 1tl korianderpoeder, 1tl kurkuma en 1 mespuntje asafoetida (hingpoeder) even mee
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig ziet
Voeg ook de verse geraspte gember toe
Snijd ondertussen de courgette in stukjes
Voeg de courgette toe en bak tot het gaar is (ongeveer 5 minuten)
Draai het vuur zacht
Haal de kikkererwten uit het blik en spoel af onder stromend water
Bak in een koekenpan de kikkererwten in 2 el ghee tot ze mooi bruin zijn, zet deze even apart
Haal na ongeveer 20 min de pompoen uit de oven en snijd deze in stukjes
Voeg vervolgens de pompoen in de soeppan bij de courgette en de kruiden
Voeg 0,5 ml bouillon toe plus het blik kokosmelk (is het te dik, voeg meer water toe!)
Proef en voeg zout en peper naar smaak toe
Serveer met verse koriander/dille & de geroosterde kikkererwten