Chickpea Pumpkinsoup

Dit gerecht is voor 3 à 4 porties

Ongeacht jouw constitutie of onbalans raden we iedereen aan om warm te eten. Rauwe groenten zijn lastiger om te verteren. Hoe lekker het ook is… Vergeet dus die koude en rauwe salades en ga voor warme soepen en gerechten!

Tijd

30 min

Wat heb je nodig?

  • 1 el ghee
  • 1 tl komijn
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl kurkuma
  • 1 mespuntje asafoetida (hingpoeder)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 blik biologische kokosmelk a 400ml
  • 1 pompoen (liefst bio) in partjes
  • 1 courgette (liefst bio) in stukjes
  • 1 cm verse gember geraspt 
  • 15 gram verse koriander / dille
  • 0,5 ml bouillon (of meer)

Voor de Topping

  • Blik bio kikkererwten
  • 2 el ghee
  • zout
  • peper

De bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Zet de pompoen voor 20 minuten in de oven
  3. Snijd de knoflook en ui in stukjes en rasp de gember
  4. Verhit de el ghee in een soeppan
  5. Bak 1 tl komijn, 1tl korianderpoeder, 1tl kurkuma en 1 mespuntje asafoetida (hingpoeder) even mee
  6. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig ziet
  7. Voeg ook de verse geraspte gember toe
  8. Snijd ondertussen de courgette in stukjes
  9. Voeg de courgette toe en bak tot het gaar is (ongeveer 5 minuten)
  10. Draai het vuur zacht 
  11. Haal de kikkererwten uit het blik en spoel af onder stromend water
  12. Bak in een koekenpan de kikkererwten in 2 el ghee tot ze mooi bruin zijn, zet deze even apart
  13. Haal na ongeveer 20 min de pompoen uit de oven en snijd deze in stukjes
  14. Voeg vervolgens de pompoen in de soeppan bij de courgette en de kruiden
  15. Voeg 0,5 ml bouillon toe plus het blik kokosmelk (is het te dik, voeg meer water toe!) 
  16. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe
  17. Serveer met verse koriander/dille & de geroosterde kikkererwten