Pompoencourgettesoep

Dit gerecht is voor 3 Ć  4 porties

De perfecte soep voor in de herfst! Voedend, verwarmend en met ingrediƫnten van het seizoen. Ga jezelf voeden ipv vullen!

Tijd

35 min

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen
  • 1 courgette
  • 1 el ghee/kokosolie
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl asafoetida
  • 1 tl kurkuma
  • Blik kokosmelk (400 ml)
  • +/- 1/2 liter boullion
  • Handje witte geroosterde amandelen
  • Geroosterde pompoenpitten

De bereiding

  1. Was de pompoen, leg hem in z’n geheel in een pan warm water
  2. Breng het water aan de kook en laat de pompoen zacht worden in 20 min
  3. Giet het water af, laat de pompoen beetje afkoelen; daarna kun je hem heel gemakkelijk snijden in parten!
  4. Haal het vruchtvlees er wel even uit, houd een paar stukjes apart
  5. Was de courgette en snijd deze in stukjes
  6. Verwarm een eetlepel ghee in een soeppan
  7. Als de ghee warm is, doe de mosterdzaadjes erbij en wacht tot ze poppen
  8. Voeg daarna de komijnzaadjes, korianderpoeder en asafoetida toe
  9. Voeg de courgette toe en bak deze met de kruiden totdat hij gaar is.
  10. Doe de pompoen erbij en bak even mee
  11. Voeg het blik kokosmelk en de bouillon toe en roer goed door
  12. Voeg de kurkuma toe en mix de soep tot een mooie gladde substantie
  13. Snijd de overige pompoen in stukjes en voeg deze toe aan de soep, kook even mee
  14. Garneer met pompoenpitten en amandelen en evt koriander!