Ontbijt met boekweitvlokken

Het leuke aan dit recept is dat je de kruiden al eerder kunt voorbereiden en ook in veelvoud zodat je altijd wat extra’s hebt. Dit is een recept van Zesay Paloma. Meer weten over Zesay? Instagram @zesay_yoga_en_aryurveda en www.zesay.nl

Tijd

10 min

Wat heb je nodig?

  • 120 gram (of meer) boekweitvlokken ( dus niet de korrels, de vlokken zijn te verkrijgen bij EkoPlaza)
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el ghee of kokosolie
  • 50 gr gojibessen en of  rozijnen
  • 30 gram kokosvlokken
  • 1 el gemberpoeder (overslaan als je ye veel pitta in je hebt)
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el kaneel
  • 3 volle el chiazaad
  • 3 volle el lijnzaad
  • optioneel een eetlepel rietsuiker (deze laat ik vaak weg)

De bereiding

  1. Rooster de vlokken even kort (5min) in een oven of pan met ghee.
  2. Rooster het venkelzaad in een droge pan tot het gaat geuren.
  3. Laat het afkoelen en maal het vervolgens in een vijzel.
  4. Hevel over naar ene kom samen met de vlokken.
  5. Voeg de resterende ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  6. Je kunt ook alles in een afgesloten pot doen en dan een portie eruit halen. Doe dan 25 tot 50 gram ( afhankelijk van je trek) in een kom en giet hier 120 ml kokend water over en laat een paar minuten staan voordat je het eet.
  7. Enjoy!