Ontbijt à la Esther Hendriks

Dit gerecht is voor 1 porties

Esther Hendriks zou je kunnen kennen van De Ayurvedische Keuken en Moyas. In dit ontbijt gebruikt ze Amalaki. Amalaki is de hofleverancier van Vit. C en biedt vele gezondheidsvoordelen en ondanks dat Amla zuur is, is het de uitzondering op de regel en verhoogt het dus de Pitta Dosha niet. Verzorgt alle Dhatus’s en met name Rakta en Mamsa, is verkoelend, goed voor de ogen en de circulatie en is het belangrijkste ingrediënt van Chyvanprash (ook heel lekker). Amalaki biedt ontzettend veel, voordelen, leuk om je erin te verdiepen en pas het toe op je eigen situatie. Every body happy!

Tijd

5 min

Wat heb je nodig?

  • Een handje boekweitflakes (ik gebruik ze van Your Nature)
  • Vers fruit, kies 2 soorten maximaal en conform je constitutie (en varieer gedurende de week)
  • Klein handje ongebrande en ongezouten zaden-notenmix
  • Ruime tl. lijnzaad (als dat niet in je mix zit)
  • Scheutje rozenwater
  • Beetje honing
  • Verse gember, ongeveer 1 tl.
  • Verse munt, paar blaadjes of naar smaak
  • En ik maak van de gelegenheid gebruik om een 1/2 tl Amalaki toe te voegen (laat het weg als je yoghurt gebruikt).

De bereiding

  1. Meng dit allemaal in een kleine kom!