Dit is een heerlijk fris ontbijtje voor in de lente en de zomer. Vooral als je niet van havermout houdt ;)
Het is luchtig, gezond en heeft een heerlijke smaak van kruiden en de dadel!
Tijd
20 min + tijd in de koelkast
Wat heb je nodig?
50 gram chiazaadjes
300 ml melk (per dosha)
1 tl verse gember
4 geweekte dadels
1 el ghee
2 tl kaneel
1 tl kardemom
1/4 tl gemberpoeder
snufje kruidnagelpoeder
snufje venkelpoeder
Vata:
Koemelk of amandelmelk
1/2 theelepel agavesiroop
Pitta:
Koemelk, amandelmelk of kokosmelk
1/2 theelepel ahornsiroop
Kapha:
Geitenmelk of amandelmelk
1/4 theelepel rauwe honing
De bereiding
Week de dadels 10 min in warm water
Doe de melk, chiazaadjes, gember en specerijen in een kom en roer goed door elkaar.
Laat het 20 min in de koelkast staan en roer daarna goed door.
Laat het daarna minstens 2 uur in de koelkast staan.
Bak de dadels in de ghee en wat extra kaneel totdat ze lekker warm en zacht zijn.