Lekkere luchtige Chiapudding

Dit gerecht is voor 2 porties

Dit is een heerlijk fris ontbijtje voor in de lente en de zomer. Vooral als je niet van havermout houdt ;)
Het is luchtig, gezond en heeft een heerlijke smaak van kruiden en de dadel!

Tijd

20 min + tijd in de koelkast

Wat heb je nodig?

  • 50 gram chiazaadjes
  • 300 ml melk (per dosha)
  • 1 tl verse gember
  • 4 geweekte dadels
  • 1 el ghee
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snufje kruidnagelpoeder
  • snufje venkelpoeder

Vata:

  • Koemelk of amandelmelk
  • 1/2 theelepel agavesiroop

Pitta:

  • Koemelk, amandelmelk of kokosmelk
  • 1/2 theelepel ahornsiroop

Kapha:

  • Geitenmelk of amandelmelk
  • 1/4 theelepel rauwe honing

De bereiding

  1. Week de dadels 10 min in warm water
  2. Doe de melk, chiazaadjes, gember en specerijen in een kom en roer goed door elkaar.
  3. Laat het 20 min in de koelkast staan en roer daarna goed door.
  4. Laat het daarna minstens 2 uur in de koelkast staan.
  5. Bak de dadels in de ghee en wat extra kaneel totdat ze lekker warm en zacht zijn.
  6. Meng dit door de chiapudding
  7. Garneer met wat kaneelpoeder
  8. Enjoy your breakfast!