Vandaag hebben we een heerlijke linzensoep van je. Bedacht door Massuus.
Voordat je begint hebben we nog wat handige tips:
Linzensoep is ook goed om te eten wanneer je last hebt van griep of diarree.
Rode linzen zijn een goede bron van ijzer, helpen bij de aanmaak van bloed en het schoonmaken van de lever.
De soep combineert ook heerlijk met basmati rijst, chapatis, of een snee geroosterd brood met wat ghee.
Als je de soep wat gevulder wilt maken, kun je wat extra groenten meekoken zoals wortel, sperziebonen, broccoli, venkel of wat fijngesneden Chinese kool, voeg de groenten 15 min voordat de linzen volledig gekookt zijn toe.
Tijd
30
Wat heb je nodig?
1 cup rode Linzen
4 cups Water
1 EL Ghee
1 TL Mosterdzaad
1 TL Komijnzaad
1⁄4 TL Asafoetida
1 gekneusde teen knoflook (optioneel)
5 Curry blaadjes
1⁄2 TL Kurkuma
1 TL Garam Masala
1 TL Himalaya Zout
6 takjes gehakte verse Koriander
De bereiding
Was de linzen totdat het spoelwater schoon is. Week ze daarna 1 uur in ruim water (rode linzen hoeven niet lang geweekt te worden).
Gooi het weekwater weg en spoel goed na.
Breng het water aan de kook, voeg de linzen toe en kook 30 min. op een zacht vuurtje. Roer af en toe even door.
Als de soep te dik wordt, voeg wat water toe.
Voeg de tempering toe. (gebakken kruidenmix)
Verhit de ghee in een kleine pan met deksel en voeg de mosterdzaadjes toe. Hou het deksel op de pan en wacht tot de meeste zaadjes gepopt zijn.
Voeg de komijn zaadjes, de asafoetida en evt. de gekneusde knoflook toe. Laat eventjes sudderen.
Voeg de curry blaadjes, kurkuma en garam masala toe en roer weer goed.
Roer deze tempering door de soep en voeg het zout toe.
Voeg evt. weer wat water toe voor de gewenste dikte en laat nog 5-10 minuten koken. Bestrooi voor het opdienen met de gehakte koriander.