1 el kkv thee kruiden (korianderkorrels, komijn- en venkelzaadjes
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl kurkumapoeder
1 el fijngeraspte gember
1 el geraspte kokosnoot
+/- 1 liter water
75 gram groene of gele mungbonen
75 gram quinoa
1/2 courgette in kleine blokjes
1/2 venkel in stukjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote wortel, in dunne plakjes gesneden
100 gram verse boerenkool
1/2 tl Himalayazout
1 limoen, uitgeperst
Gehakte korianderblaadjes of dille
1 el ghee!
De bereiding
Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe. Zodra de olie warm is, voeg je de KKV-kruiden en zwarte peper toe. Roer continu gedurende 2 minuten.
Voeg de kurkuma, verse gember en geraspte kokosnoot toe. Roer 30 seconden.
Voeg de mungdal toe en bak een minuutje mee met de kruiden.
Voeg het water toe en breng het op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur middelhoog en kook de mung gedurende 15 minuten,
Snijd ondertussen de courgette en de venkel in kleine stukjes en de selderij en wortel in dunne plakjes.
Voeg na 15 minuten de quinoa, selderij, courgette, venkel en wortel toe.
Kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten en roer af en toe door. Als de kitchari te dik wordt, kun je een beetje water toevoegen.
Voeg na 10 minuten de boerenkool toe, zet het vuur laag en dek de pan af en kook 5 minuten mee.
Voeg het zout en de limoen toe en roer nog een keer goed door.
Serveer met een partje limoen en wat gehakte koriander en een el ghee!