Kickstart met een Agnibooster!

Dit gerecht is voor ongeveer 2 weken porties

Ideaal om je spijsverteringsvuur te stimuleren. Je neemt hier een theelepeltje van voor de maaltijd en je zult zien dat het water je in de mond loopt en je spijsvertering wordt aangewakkerd. Doordat hier al zoveel smaken in zitten, worden al je papillen getriggerd.

Tijd

5 min

Wat heb je nodig?

  • 50 gram verse gember
  • 5 gram Asafoetida (bijvoorbeeld bij Pit & Pit)
  • 5 gram himalayazout 
  • Flinke eetlepel honing
  • Het sap van een limoen of citroen
  • 1 tl peper (alleen voor de Kapha’s onder ons!)

De bereiding

  1. Schil de gember, met de ronding van een lepel kun je alle schilletjes weghalen op plekken waar je niet zo makkelijk bij kan.
  2. Rasp de gember fijn
  3. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar
  4. Schep het vervolgens in een potje en bewaar het in de koelkast
  5. Je kunt dit makkelijk een week of 2 bewaren
  6. Neem voor iedere grote maaltijd een theelepel van de agnibooster om je spijsvertering aan te zetten