‘Karamel’ witlof met pastinaak en tijm

Dit gerecht is voor 2 porties

Tijd

15 minuten

Wat heb je nodig?

  • 3 stronken witlof
  • 2 middelgrote pastinaken
  • 1/4 lepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel tijm
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 2 kopjes rijst

Toppings (optioneel)
Een handje geroosterde pijnboompitten, amandelen of pecannoten
1 partje citroen

De bereiding

  1. Schil de pastinaak en snijd in plakken.
  2. Snijd de witlof in kwarten.
  3. Zet de rijst op zoals je gewend bent.
  4. Stoom de groenten kort, zodat ze beetgaar zijn.
  5. Doe vast de mosterdzaadjes komijnzaadjes in een bakje en kurkuma klaar.
  6. Verhit de kokosolie in de pan, hij moet goed heet zijn.
  7. Draai het vuur omlaag en doe de mosterd- en komijnzaadjes in de pan.
  8. Na ongeveer 15 sec. doe je de kurkuma en de tijm erbij.
  9. Zet het vuur weer hoger en voeg de groenten toe.
  10. Even wokken tot ze een klein beetje crispy zijn en dan doe je de ahornsiroop erbij.
  11. Wok nog even door, zodat de siroop wat karameliseert om de groenten heen.
  12. Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.
  13. Serveer met rijst en toppings.