Hummus van rode biet

Dit gerecht is voor 4-6 porties

Een van de zeven weefsels in ons lichaam is ‘Rakta’. Met rakta dhatu worden de rode bloedcellen bedoeld en het functioneert als een apart systeem van het plasma in de Ayurvedische fysiologie. Rakta brengt voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels.
Een verstoring kan o.a. leiden tot bloedarmoede, huidaandoeningen of hoge bloeddruk.Deze hummus van bietjes en granaatappel is de manier om dit weefsel een boost te geven.

Tijd

50 min

Wat heb je nodig?

  • 2 rode bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tahin
  • 2 tl dille
  • 1 granaatappel
  • peper & zout

De bereiding

  1. Kook de bietjes (ongeschild) ongeveer 45 minuten in water
  2. Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en schil ze (de schil komt er nu makkelijk af)
  3. Snijd ze in stukjes en doe ze een een kom
  4. Snijd de granaatappel doormidden en sla met de achterkant van een lepel de helft van de pitjes eruit en doe ze bij de bietjes
  5. Voeg de tahin, knoflook, dille en zout & peper toe
  6. Mix het tot een hummus met een (staaf)mixer
  7. Doe de hummus in een kom en garneer met de overige granaatappelpitjes en wat dille