Hummus van mungbonen

Dit gerecht is voor 1 porties

Dit heerlijke easy PEASy recept komt van Ayurvea expert Liese Schram. Ideaal on the side en ontzettend eiwitrijk!

Tijd

dag weken + 5 min bereidingstijd

Wat heb je nodig?

100 gram mung bonen
4 el citroensap
1 el citroenrasp
1,5 cm verse gember, geschild
½ – 1 el tahin
1 el olijfolie
1/2 el komijnzaad
mespunt asafoetida
80 ml water

De bereiding

1. Week de bonen een dag van te voren in ruim water.
2. Spoel af en zet de bonen apart.
3. Doe alle ingrediënten, behalve het water, in een blender.
4. Mix totdat de hummus zacht en creamy is.
5. Voeg af en toe kleine beetjes water toe om de juiste dikte te krijgen.
6. Naar smaak meer citroensap of eventueel zout toevoegen.

TIP: Lekker met olijfolie en Za’atar of met brood