Homemade Amandel- of cashewmelk

Dit gerecht is voor een fles amandelmelk porties

Als dit eenmaal in je systeem zit wil je niet anders meer! Zelf notenmelk maken is echt simpel en kost weinig tijd. 

Waarom is dit beter dan melk uit een pak? In zelfgemaakte melk zit veel meer prana, oftewel levensenergie. Precies wat je nodig hebt in deze bijzondere fase van je leven. 

Tijd

1 nachtje weken plus 5 minuten

Wat heb je nodig?

  • 175 gram amandelen of cashewnote
  • 1000 ml water
  • Snufje himalayazout

De bereiding

  • Laat de amandelen of cashewnoten een nachtje weken in heet water.
  • Heb je amandelen zonder vlies? Dan kun je ze gelijk gebruiken. Heb je ze met vlies, haal dit er dan even af.
  • Doe de amandelen samen met de 1 liter water in de keukenmachine  en mix zeker 3 minuten tot het helemaal gemixt is. 
  • Zeef het mengsel door een kaasdoek 
  • Zorg dat je echt zoveel mogelijk melk eruit knijpt
  • Tot slot kun je de melk in een glazen fles schenken.

 

Tip: Je kunt de melk ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Tip 2: Het is ook heerlijk om er 100 gram kokosrasp bij te voegen voordat je gaat mixen! Daar wordt hij nog romiger van.