Havermout met vijgen & gestoofde appeltjes

Dit gerecht is voor 2 porties

Havermout is een heerlijk warm ontbijtje. Haver is verwarmend en opbouwend. Het houdt je darmen rustig en is perfect tegen de winterdip. Vijgen bevatten een grote hoeveelheid kalium. Dit is een belangrijk mineraal voor het op peil houden van je hartslag en bloeddruk. Het eten van vijgen kan om deze reden een bloeddrukverlagende werking hebben.

Tijd

10 min + de tijd voor het weken van de vijgen

Wat heb je nodig?

  • 1 tl ghee (vegan, neem kokosolie)
  • 1 appel
  • 3 gedroogde vijgen (laat ze een uurtje weken in heet water)
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • mespuntje anijspoeder
  • mespuntje venkelzaadpoeder
  • ½ mespuntje himalaya zout
  • 1 tl citroensap
  • 2,5 el water
  • 40/50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk zoals bijvoorbeeld amandelmelk
  • 5 walnoten – geroosterd
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl anijspoeder
  • snufje himalaya zout

De bereiding

  1. Verhit 1 tl ghee in de pan
  2. Snijd de appel in stukjes en doe in de pan
  3. Verwarm de appel op middelhoog vuur
  4. Voeg de kruiden & het water toe
  5. Laat ongeveer 10 minuten even lekker pruttelen, totdat de apel zacht is geworden.
  6. Doe ondertussen de havermout in een steelpannetje en schenk ⅔ melk erbij
  7. Voeg de kruiden & het zout toe
  8. Laat 5 minuten pruttelen – wordt het te droog, voeg dan de rest van de melk toe
  9. Rooster de walnoten
  10. Snijd de vijgen in stukjes
  11. Voeg ze toe aan de pap
  12. Doe de pap in een kommetje
  13. Doe het gestoofde appeltje erop
  14. Walnoten erover en klaar is je ontbijtje!