Happy Hot Chocolat – met kardemom

Dit gerecht is voor 1 porties

Deze tijd van het jaar vraagt om warme en kruidige drankjes. Dit drankje zorgt voor een flinke boost van jouw gelukshormonen, precies wat we nodig hebben in deze periode rondom ‘Blue Monday’. Ook wel de meest depressieve dag van het jaar genoemd. Cacao is Pitta verhogend, maar nu we in het Kapha seizoen zitten kan dat prima. Zeker met wat kardemom, dit neutraliseert het effect van cacao. 

 

Bereiding:

 

Tijd

5 min

Wat heb je nodig?

  • 250 ml plantaardige melk (onze favoriet: kokosrijstmelk)
  • 2 el rauwe cacao
  • snufje himalayazout 
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kardemompoeder 
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker of agavesiroop 

De bereiding

In een pannetje kun je de melk verwarmen en de cacao met een staafmixer erdoorheen roeren. Doe ook het zout, de kaneel en het kardemompoeder erbij. Roer goed. Verwarm het goed. Doe tot slot nog de kokosbloesemsuiker of agavesiroop erbij en klaar is jouw Happy Hot Chocolat!