Hallo(ween) Pompoencake!

Geïnspireerd op Halloween hebben we deze pompoencake voor je bedacht! Ook vegan te maken als je ei vervangt door lijnzaad.

En we dachten; als je toch vroeg opstaat kun je hem lekker voor je ontbijt maken ;-) Maar ook als tussendoortje is hij heerlijk! 

Enjoy!

 

Tijd

40- 45 minuten

Wat heb je nodig?

Nodig: keukenmixer & bakpapier.

INGREDIËNTEN 

  • 1 pompoen 
  • 200 gram havermeel (fijngemalen) 
  • 2 eieren (of 4 el lijnzaad met 8 el water)
  • 1 rijpe banaan (een gele dit x!) 
  • 100 gram rozijnen (een uur geweekt in heet water)
  • 4 el ahornsiroop of jaggery (te koop bij de toko)
  • 1 el verse gember
  • Mespuntje korianderpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • Mespuntje nootmuskaat
  • snufje himalyazout
  • 1 theelepel kardemom
  • 1/2 theelepel venkelzaadpoeder
  • Scheutje appelazijn
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram plantaardig melk
  • 75 gram gesmolten ghee (of kokosolie)
  • 75 gram Pompoenpitten / zonnebloempitten

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden 
  2. Maak de pompoen schoon (verwijder de zaadlijsten en pitten en snij in stukken
  3. Zet de pompoenstukken in de oven voor 30 minuten
  4. Meng in de keukenmixer de eieren (of het lijnzaad) met de warme pompoen, banaan, agave siroop en scheutje appelazijn
  5. Vervolgens meng je er het havermeel, de melk, de kaneel, kardemom, snufje himalaya zout, baking soda (+ scheutje appelazijn), 50 gram gesmolten ghee en bakpoeder doorheen. 
  6. Roer als laatste de pompoenpitten & rozijnen erdoorheen! 
  7. Doe het bakpapier in een bakblik en verdeel hierover het beslag, bak voor 45 minuten op 175 graden. 

 

Post je een foto in de community van het eindresultaat? Vinden we leuk!