Energiebommetje – granaatappel Cocktail!

Dit gerecht is voor 2 porties

Granaatappel is eeb beetje zuur, heeft een ‘zoete viapaka (oftewel de smaak na de sijpsverterint). Het is verkoelend, dus ideaal voor de warme zomerdagen. Voel je vrij om de niveaus van zoetheid en zuurheid aan te passen aan je smaakvoorkeuren. Je kunt ook experimenteren door een scheutje vers geraspte gember toe te voegen voor een extra pit en spijsverteringsvoordelen.

Tijd

5 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 verse granaatappelsap
  • sap van 1 limoen
  • 250 ml natuurlijk kokoswater
  • 1 theelepel rauwe honing (optioneel)
  • Een snufje steenzout of roze Himalayazout
  • Een paar verse muntblaadjes (ter garnering)

De bereiding

  1. Rol een rijpe granaatappel een paar keer rond. Snijd hem doormidden en sla met de achterkant van een lepel de pitjes eruit in een kom/maatbeker
  2. Pers hierbij het sap van een limoen uit
  3. Schenk het kokoswater erbij
  4. Mix het met een staafmixer of blender totdat de pitjes weg zijn
  5. Voeg desgewenst een theelepel rauwe honing toe aan het mengsel en roer tot het oplost. De honing voegt een vleugje zoetheid toe om de zuurheid van de limoen en granaatappel in evenwicht te brengen.
  6. Voeg een snufje Himalayazout toe om de smaken te versterken en een subtiele minerale boost te geven.
  7. Proost!