Magnesium bowl met boerenkool

Dit gerecht is voor 4 porties

Boerenkool is een bladgroente die onder andere rijk is aan magnesium. Met 100 gram boerenkool krijg je 34 mg magnesium binnen 

Magnesium helpt om je lichaam en je hersenen te ontspannen en dat is precies wat je nodig hebt om in slaap te vallen. Ons lichaam kan magnesium niet zelf maken en moet het dus uit voeding halen. Een magnesiumtekort kan al snel leiden tot vervelende kwaaltjes als spierpijn, vermoeidheid, maar dus ook slaapproblemen.

Een heerlijk recept dus voor de lunch of diner! 

Tip: eet je het in de avond? Ga dan voor een kleinere portie.

 

Tijd

25 minuten

Wat heb je nodig?

Nodig

  • Keukenmixer of een staafmixer 
  • Pan voor gierst koken
  • Wokpan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • Gierst (200 gram)
  • 2 mespuntjes Asafoetida (ook wel hingpoeder genoemd, te koop bij de Toko)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnzaadjes (poeder mag ook)
  • Blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 el ghee
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 gram boerenkool fijngesneden
  • 1 courgette, in kleine stukjes
  • 100 gram verse spinazie 
  • 90 gram verse basilicum
  • 40 gram verse peterselie
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • 75 gram paranoten (in stukjes gesneden)
  • Zwarte olijven 
  • Kappertjes

De bereiding

  1. Kook de gierst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit 2 el ghee in een wokpan. 
  3. Voeg 1 theelepel korianderpoeder toe en een mespuntje asafoetida, verwarm even. 
  4. Voeg de gesneden ui toe en bak hem glazig, voeg daarna de knoflook toe.
  5. Voeg vervolgens de courgette, de boerenkool en spinazie toe en bak zo’n 5 minuten tot de courgette lekker zacht is.
  6. Daarna zijn de basilicum en de peterselie aan de beurt, voeg die toe aan het geheel
  7. Als laatste  het sap van een hele citroen en 1 theelepel zout, ½ theelepel peper
  8. Doe alles in de keukenmixer of gebruik een staafmixer en mix het fijn tot een pesto.
  9. Heel belangrijk is; Proef! Is er meer zout nodig? Meer peper? Meer citroen? Voeg het toe!
  10. Verhit 2 el ghee in een koekenpan.
  11. Voeg een mespuntje asafoetida toe plus de komijnzaadjes en bak die even mee.
  12. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg die vervolgens toe
  13. Blijf goed roeren en strooi er een beetje zout en peper overheen
  14. Rooster ondertussen de gehakte paranoten in een ander pannetje
  15. Giet de gierst af en voeg die toe aan de pan met kikkererwten.
  16. Voeg daar ook de gepureerde groenten pesto aan toe, 4 el zwarte gehakte olijven en 2 el kappertjes.
  17. Roer dit alles goed door.
  18. Schep het op een bord en strooi de geroosterde noten erover.
  19. Bon Appetit (en slaap lekker!)

    PS: Geroosterde noten verteren beter. Probeer dit standaard te doen.