Fluffy griesmeel pannenkoekjes

Dit gerecht is voor 2 porties

Deze pannenkoekjes zijn licht en luchtig. Toch zijn ze ook vullend door de havermout en banaan. Uiteraard kun je altijd variëren met rozijntjes of  gedroogd fruit erdoor. Van dit beslag kun je ongeveer 6 kleine pannenkoekjes maken. Zo houd je ze fluffy. Griesmeel heeft veel voordelen! De grote hoeveelheid vitamine E in griesmeel, herstelt het menselijk lichaam na een ziekte of een ernstige operatie. Regelmatige eten van griesmeel maakt de huid elastisch, herstelt beschadigd haar en nagels. Ook bevat griesmeel veel ijzer.

Tijd

10 min

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout
  • 70 gram griesmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanillesuiker
  • 100 ml plant. melk
  • 2 el kokosrasp
  • 1 el kokosolie

De bereiding

  1. Doe alle ingriënten bij elkaar in een kom en mix het met de (staaf) mixer tot een glad beslag
  2. Verwarm een lepel kokosolie in de pan
  3. Giet een 2 kleinere pannenkoekjes in de pan en bak aan beiden zijden in ongeveer 3 min goudbruin
  4. Herhaal dit nog 3 keer
  5. Rooster de kokosrasp even kort in een pan zonder boter totdat het heerlijk begint te ruiken
  6. Garneer de pannenkoekjes met de kokos en evt wat ahornsiroop
  7. Eet smakelijk!