Peterseliewortel? Wellicht wilde je een pastinaak kopen en had je ineens een peterseliewortel in je handen? Ze lijken onwijs veel op elkaar, maar wat is nou het verschil? De pastinaak en de peterseliewortel (of wortelpeterselie) zijn twee verschillende groenten. Ze hebben een ongeveer identieke textuur, maar de smaak is zeer verschillend. Vroeger waren ze beide ‘vergeten groenten’ maar haal dat vergeten maar weg, want de pastinaak kennen we nu allemaal. De peterseliewortel moet zichzelf nog iets beter in de schijnwerper spelen, maar je vindt deze steeds vaker gewoon in de supermarkt. Hij heeft een lekkere en zeer aparte kruidige smaak die doet denken aan peterselie, knolselderij en groene selderij.
4 x peterseliewortelen
2 x winterpeen
500 ml water
ghee / olie
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
300 gram basmatirijst
½ tl asafoetida
400 ml kokosmelk
1 tl kaneel
1 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl zout
4 el zonnebloempitten
Verse koriander/munt