Curry van wortelen & peterseliewortel

Dit gerecht is voor 2 porties

Peterseliewortel? Wellicht wilde je een pastinaak kopen en had je ineens een peterseliewortel in je handen? Ze lijken onwijs veel op elkaar, maar wat is nou het verschil? De pastinaak en de peterseliewortel (of wortelpeterselie) zijn twee verschillende groenten. Ze hebben een ongeveer identieke textuur, maar de smaak is zeer verschillend. Vroeger waren ze beide ‘vergeten groenten’ maar haal dat vergeten maar weg, want de pastinaak kennen we nu allemaal. De peterseliewortel moet zichzelf nog iets beter in de schijnwerper spelen, maar je vindt deze steeds vaker gewoon in de supermarkt. Hij heeft een lekkere en zeer aparte kruidige smaak die doet denken aan peterselie, knolselderij en groene selderij.

Tijd

25 minuten

Wat heb je nodig?

4 x peterseliewortelen
2 x winterpeen
500 ml water
ghee  / olie
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
300 gram basmatirijst
½ tl asafoetida
400 ml kokosmelk
1 tl kaneel
1 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl zout
4 el zonnebloempitten
Verse koriander/munt

De bereiding

 

  1. Snijd de groenten in dobbelsteentjes                                                                            
  2. Verwarm de olie/ghee in de pan
  3. Als de olie warm is, doe de mosterdzaadjes erbij, wacht totdat ze poppen en draai dan het vuur laag.
  4. Wacht tot ze allemaal gepopt zijn
  5. Voeg dan de kurkuma toe en laat 1 min meebakken, 
  6. Vervolgens voeg je het water en de groenten toe, goed roeren en een kwartier later koken           
  7. Kook ondertussen in een andere pan de basmatirijst klaar volgens de verpakking                                                                               
  8. Voeg de kokosmelk toe aan de groenten en wat water indien nodig
  9. Tot slot mogen de rest van de specerijen, de asafoetida en het zout bij de groenten, laat het daarna zachtjes 5 min sudderen
  10. Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een pannetje
  11. Schep de rijst op een bord en schep de curry eroverheen
  12. Garneer met wat verse koriander/munt en de zonnebloempitten
  13. Eet smakelijk!