Een heerlijk gerecht dat je warm of op kamertemperatuur geserveerd worden. Dit recept komt van Esther Hendriks van Moyas Ayurveda Praktijk
Tijd
40
Wat heb je nodig?
1 tl venkelzaad
2 tl komijnzaad
3 el kokosolie
1 tl zwart mosterdzaad
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook
1 grote venkel in kleine stukjes
sap en rasp van 1 limoen
250 gr (spelt)couscous
15 gr bieslook
15 gr platte peterselieblaadjes
15 gr muntblaadjes
15 gr korianderblaadjes
80 gr. geroosterde walnoten grof gehakt
vers gemalen zwarte peper
himalayzout
scheut olijfolie optioneel
extra limoensap optioneel
De bereiding
Roost de venkel- en komijnzaadjes op een laag vuur, als ze gaan geuren en wat donkerder van kleur worden, haal je ze van het vuur.
Laat ze afkoelen en maal ze in een vijzel tot poeder.
Verhit 3 el kokosolie in een koekenpan en bak het mosterdzaad tot ze gaan poppen, haal de pan van het vuur en als de zaadjes uit geknetterd zijn voeg je de ui, knoflook en venkel toe. Bak tot de venkel zacht is, maar nog wel een bite houdt.
Van het vuur af voeg je de gevijzelde zaden en limoenrasp toe.
Bereid de (spelt)couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd alle verse kruiden heel fijn.
Meng de inhoud van de koekenpan met de couscous, roer het limoensap erdoor, de verse kruiden, walnoten en breng het op smaak met zwarte peper en zout.
Voor het opdienen kan er nog een scheut olijfolie doorheen en misschien nog wat extra limoensap.